Afyonkarahisar’da bulunan ve tarihi öneme sahip Afyon Lisesi’nin proje okulu olmaktan çıkarılması kararı, eğitim camiasında geniş yankı uyandırdı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın alınan kararıyla, proje okullarının müdürlük ve müdür yardımcılıkları için yapılan atamalarda, Afyon Lisesi’nin proje okulu statüsünün kaldırıldığı ortaya çıktı.
Bu karar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler arasında endişe ve tepkilere neden oldu.
Afyonkarahisar Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, konuyla ilgili olarak yapılan kararın mantıklı bir dayanağa sahip olmadığını belirterek, eğitim camiasında moral, motivasyon ve çalışma şevkini olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Afyon Lisesi’nin Tarihi Değeri Korunmalı
Afyon Lisesi’nin Türkiye’nin önemli okullarından biri olduğunu ifade eden Demirci, ek binasıyla ilgili yaşanan gecikmelere de değindi.
Ek binanın yıkılmış olmasına rağmen bir çözüm üretilememesi ve planlamaların sürekli ertelenmesinin, okulun tarihi değerine zarar vereceğini dile getirdi.
Liyakate Dayalı Atamalar İsteniyor
Demirci, proje okullarına yönelik atamalarda liyakate dayalı bir sistem olması gerektiğini vurgulayarak, atamaların ahbap çavuş ilişkileriyle veya torpil yoluyla değil, öğretmenlerin nitelikleri ve yetenekleri doğrultusunda yapılması gerektiğini ifade etti.
#AfyonLisesi #Eğitim #ProjeOkulu #MilliEğitimBakanlığı #TürkEğitimSen
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus facilisis scelerisque tortor, vel finibus nibh accumsan non. Mauris lacinia rutrum nunc, ut mattis risus accumsan bibendum. Curabitur varius turpis dui, eget porttitor tellus rutrum ultrices. Duis ut tempus leo. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus pulvinar vestibulum sapien, at maximus nibh.