SON DAKİKA
--:--:--

Afyon ve çevresi yeni yağışlı hava sisteminin etkisine giriyor – Afyon Haber

Bağlantı kopyalandı!
Afyon ve çevresi yeni yağışlı hava sisteminin etkisine giriyor – Afyon Haber

[ad_1]

AFYON VE EGE GENELİNDE YAĞIŞLI HAVA HÂKİM OLUYOR

Ege Bölgesi, 23-24 Kasım 2025 periyodunda etkisini artıran yağışlı hava sistemiyle gün boyunca parçalı ve çok bulutlu bir görünüm sergiliyor. Afyonkarahisar başta olmak üzere bölge genelinde aralıklı sağanak ve bazı kesimlerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalması öngörülüyor.

Rüzgârın güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenirken, meteorolojik açıdan ek bir uyarı bulunmuyor. Yağışların günlük yaşam ve ulaşım üzerinde dönemsel etkiler oluşturabileceği değerlendiriliyor.

DETAYLI HAVA ANALİZİ VE BÖLGE ETKİSİ

Afyon merkez ile ilçelerde bulutluluğun artmasıyla gün boyunca yağış geçişleri öne çıkacak. Sabah saatlerinde hafif seyredebilecek yağışların öğleden sonra etkisini artırması bekleniyor. Sıcaklıktaki düşüşle birlikte özellikle kırsal ve yüksek kesimlerde daha serin bir hava yaşanacak.

Ege’nin diğer illerinde de benzer bir hava profili hâkim. Uşak ve Denizli çevrelerinde yoğun bulut yapısı gün boyunca sürerken, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların bölgede devam edeceği tahmin ediliyor. Nem oranının yükselmesiyle birlikte hava daha serin ve ağır hissedilecek.

Yağışın tarım alanlarını, açık alan faaliyetlerini ve şehir içi ulaşımını yer yer etkileyebileceği değerlendiriliyor. Bu nedenle vatandaşların gün içinde meteorolojik güncellemeleri yakından izlemesi öneriliyor.

İL VE İLÇELERE GÖRE BEKLENEN HAVA DURUMU

AFYONKARAHİSAR
Tüm ilçelerde parçalı ve çok bulutlu hava etkisini sürdürecek. Aralıklı sağanak yağış gün boyunca devam edecek.

En düşük sıcaklıklar 4-8°C, en yüksek sıcaklıklar 13-16°C arasında.

UŞAK
Kent merkezi ve ilçelerde sağanak geçişleri görülmesi bekleniyor.
En düşük 6-8°C, en yüksek 14-18°C aralığında.

DENİZLİ
Denizli genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.
En düşük sıcaklık 0-11°C, en yüksek sıcaklık 14-19°C arasında.

Afyon ve Ege genelinde yağışlı hava 24 saatlik süreç boyunca etkisini sürdürecek. Sıcaklıklardaki düşüşle birlikte serin ve nemli bir hava hâkim olurken yağışların aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Ulaşımda oluşabilecek kısa süreli aksamalara karşı tedbirli olunması öneriliyor.

[ad_2]

Afyon Haber

Benzer Haberler
40 Yıl Sonra Aynı Okul Bahçesinde Buluştular
40 Yıl Sonra Aynı Okul Bahçesinde Buluştular
KARACAAÖREN’DE ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI SÜRECİ ŞEFFAF YÜRÜTÜLMELİDİR
KARACAAÖREN’DE ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI SÜRECİ ŞEFFAF YÜRÜTÜLMELİDİR
ENGELLERİ AŞIP TÜRKİYE’NİN İLK UZAY MÜHENDİSLERİNDEN OLDU: TURGAY KARAKAŞ BOLVADİN’E GELİYOR
ENGELLERİ AŞIP TÜRKİYE’NİN İLK UZAY MÜHENDİSLERİNDEN OLDU: TURGAY KARAKAŞ BOLVADİN’E GELİYOR
KADINANALAR BİSİKLET TURU 9. KEZ PEDAL ÇEVİRECEK
KADINANALAR BİSİKLET TURU 9. KEZ PEDAL ÇEVİRECEK
Minik Eller Afyonkarahisar Kalesi İçin Seferber Oldu: Çevre Bilinci İçin Örnek Adım
Minik Eller Afyonkarahisar Kalesi İçin Seferber Oldu: Çevre Bilinci İçin Örnek Adım
21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ
21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler
sohbet