SON DAKİKA
--:--:--

Başkan Şahin: Doğayı koruduğumuzda insanı koruyabiliyoruz

Bağlantı kopyalandı!
Başkan Şahin: Doğayı koruduğumuzda insanı koruyabiliyoruz

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ve ev sahipliğinde Türkiye Çölleşme Modeli: Hassasiyet ve Tehlike Haritaları Lansmanı 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Türkiye’nin çölleşme hassasiyeti ve gelecekte karşı karşıya kalacağı risklerin bilimsel yöntemlerle değerlendirildiği tanıtım programında güncel veriler paylaşıldı. Hazırlanan Türkiye Çölleşme Modeli ile hassas alanlar bilimsel kriterlerle ortaya konarak ülke genelinde karşılaştırılabilir bir sistematik oluşturuldu.

Programda Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında, kentsel ısı adası etkisinin azaltılması ve iklim değişikliğine uyum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlayan “Yapay Zeka Destekli Analiz ve Modelleme Projesi” kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Küreselden Yerele Rio Sinerjisi Yaklaşımı Oturumu’na katıldı. Birleşmiş Milletlerin çölleşme ile ilgili yaptığı çalışmalardan olan Rio Kongresi ve sonrası imzalanan sözleşme ışığında uluslararası sözleşmelerden bahsedilen oturumda projeler hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, oturumda yaptığı konuşmada “Yeşil Şehir” olma yolunda yapılan bilimsel çalışmalar ve projelere değinerek, şunları söyledi:

“Doğayı koruduğumuzda insanı koruyabiliyoruz. Her şeyi bozmak istiyorsak da önce doğayı bozuyoruz. Toplumu arkamıza almamız gerekiyor. Toplumun zihinsel dönüşümüyle bunu yapmamız gerekiyor. Önce tedbir, sonra tevekkül. Hepimiz insanız, hepimiz anneyiz, babayız. Hepimizin insan olma sorumluluğu var. Önce ölçümledik. Bir şeyi düzeltmeden önce ne olduğunu anlamamız lazım. Dünyayı iyi anlamamız lazım. İşte böyle baktığımız yerde biz bir şey yaptık. Biz iklim değişikliği uyum ve eylem planını hazırladık ve verileri açtık. Güney Kore ile çalıştık, açık devriye geçtik. Tedbirimizi almamız, o kırmızıyı yeşertmemiz lazım. Her birimize görev ve sorumluluk düşüyor. Suyun yönetilmesi gerekiyor.”

Hibya Haber Ajansı

Benzer Haberler
Afyonkarahisar’da Anlamlı Veda: İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu Adana Yolcusu
Afyonkarahisar’da Anlamlı Veda: İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu Adana Yolcusu
Afyonkarahisar’a Külliye Konseptinde Yeni İl Müftülüğü Binası
Afyonkarahisar’a Külliye Konseptinde Yeni İl Müftülüğü Binası
Medya Yöneticileri MHP İl Başkanlığında Bir Araya Geldi
Medya Yöneticileri MHP İl Başkanlığında Bir Araya Geldi
MİLLET VEKİİLİ HAKAN ŞEREF OLGUN’DAN TAZİYE VE ACİL ŞİFA MESAJI
MİLLET VEKİİLİ HAKAN ŞEREF OLGUN’DAN TAZİYE VE ACİL ŞİFA MESAJI
MAKINISTIN DİKKATİ FACİAYI SON ANDA ÖNLEDİ
MAKINISTIN DİKKATİ FACİAYI SON ANDA ÖNLEDİ
Karadirek’te Örnek Dayanışma, Atıl Bina Sosyal Tesise Dönüşüyor
Karadirek’te Örnek Dayanışma, Atıl Bina Sosyal Tesise Dönüşüyor
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler
sohbet