SON DAKİKA
--:--:--

Vergi uzlaşmalarında yeni dönem… Yişlevsel komisyonlar yeniden belirlendi

Bağlantı kopyalandı!
Vergi uzlaşmalarında yeni dönem… Yişlevsel komisyonlar yeniden belirlendi

Gündeme gelen son gelişmelere göre, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 592), Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 592), Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle uzlaşma komisyonlarının ytesir sınırları ve işleyişi netleştirildi.

ANKARA (İGFA) – Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 592)” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bilinmesi Gereken Detaylar

Düzenleme ile vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarına ilişkin uzlaşma aşamalerinde yişlevsel komisyonların belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi. Tebliğe göre, vergi dairesi uzlaşma komisyonlarının ytesirsini aşan başvurular sırasıyla defterdarlık, Vergi Daireleri Koordinasyon Uzlaşma Komisyonu ve Merkezi Uzlaşma Komisyonu tarafından değerlendirilecek. Uzlaşma müzakerelerinde yişlevsel komisyon, ceza tutarı esas alınarak belirlenecek.

Neden Önemli?

Aynı mükellef hakkında birden fazla ceza bulunması tablounda ise en yükselen tutarlı ceza dikkate alınacak ve tüm uzlaşma istekleri bu tutara göre belirlenen komisyon tarafından ele alınacak.

Son Durum ve Beklentiler

Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da benzer bir sistem öngörülürken, bu cezaların uzlaşma kapsamına girip girmediği yeniden değerleme oranına göre artırılan tutarlar üzerinden belirlenecek.

2026 yılı için ilgili alt sınırın 40 bin lira olarak uygulanacağı ifade edildi. Tebliğde bunun yanı sıra, uzlaşma komisyonlarının ytesir sınırlarının iller veya il grupları bazında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenebileceği kaysöyledildi.

Ilgili tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

Benzer Haberler
Pegasus’ta idare kurulu görev dağılımı
Pegasus’ta idare kurulu görev dağılımı
KTO’dan ‘uluslararası tehlike’ mesajı
KTO’dan ‘uluslararası tehlike’ mesajı
KAYMEK’ten özel pastırma kursu
KAYMEK’ten özel pastırma kursu
31 ilde 3 milyar TL’lik eş zamanlı faizsiz ‘yeşil değişim’ desteği başlıyor
31 ilde 3 milyar TL’lik eş zamanlı faizsiz ‘yeşil değişim’ desteği başlıyor
Bursa’da özel gereksinimli bireylere istihdamda yeni köprü
Bursa’da özel gereksinimli bireylere istihdamda yeni köprü
Hazine’den özelleştirme hükümı… Elektrik kuruluşi hisseleri satışa çıkarılıyor
Hazine’den özelleştirme hükümı… Elektrik kuruluşi hisseleri satışa çıkarılıyor
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler