SON DAKİKA
--:--:--

Özel: Ara seçim yapılması anayasal zorunluluk

Bağlantı kopyalandı!
Özel: Ara seçim yapılması anayasal zorunluluk

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki heyeti İstanbul’daki çalışma ofisinde ağırladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki heyeti İstanbul’daki araştırma ofisinde ağırladı. Müzakerenin ardından iki önder konue ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, bu süreçte yaşanan gelişmelerin ardından siyasi parti genel başkanlarını ziyaret etme kararı aldıklarını, TİP’in de ziyaret talebi üzerine görüşmenin İstanbul’da hayata geçirildiğini vurguladı.

Dikkat Çeken Gelişmeler

Özel, müzakerede anayasa ve Meclis konuinin ele alındığını ifade ederek “Konuşulan her şey anayasa yürürlükteyse gereğinin yapılması gereken hususlar” söyledi. Can Atalay hakkında verilen Anayasa Mahkemesi hükümlarına değinen Özel, “Can Atalay’ın bir an evvel Meclis kütüğüne kaysöyledilmesi ve yemin ederek göreve başlaması anayasal bir zorunluluktur. Bu konuda Anayasa Mahkemesi’nin iki hükümı vardır” ifadelerini kullandı.

Konunun Önemi ve Etkileri

Ara seçim tartışmalarına da değinen Özel, anayasa hükümlerine göre ara seçim yapılmasının zorunlu gerçekleştiğunu belirterek “Ara seçim yapmak yürütmenin değil Meclis’in işidir. ‘Konuimizde ara seçim yok’ demek yürütmenin yasamaya müdahalesidir” söyledi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise müzakerede demokrasi ve seçme-seçilme hakkına ilişkin başlıkları irdelediklerini belirterek Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanması gerektiğini altını çizdi.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

Benzer Haberler
Afyonkarahisar Termal Sağlık Köyü Projesi Konuşuldu
Afyonkarahisar Termal Sağlık Köyü Projesi Konuşuldu
Unutmadık, unutturmayacağız!
Unutmadık, unutturmayacağız!
AFSÜ Ekibi, Şuhut Keşkek Evinde
AFSÜ Ekibi, Şuhut Keşkek Evinde
Zafer Haftasına Son 8 Gün
Zafer Haftasına Son 8 Gün
Aranan 40 Kişi Yakalandı
Aranan 40 Kişi Yakalandı
EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler