SON DAKİKA
--:--:--

Prevot: Tüm tarafların çabalarını takdir ediyorum

Bağlantı kopyalandı!
Prevot: Tüm tarafların çabalarını takdir ediyorum

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, Orta Doğu’daki son gelişmelere ve Lübnan ile İsrail arasındaki diplomatik süreçlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, Orta Doğu’daki son ilerlemelere ve Lübnan ile İsrail arasındaki diplomatik aşamalere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ateşkes ve diyalog çabalarına katkı veren Prevot, “ABD ve İran arasındaki geçici ateşkes ve İsrail’in Lübnan ile çatışmaların durdurulması için müzakereye razı olduğu duyurusu Orta Doğu için iyi haberler. Tüm tarafların çabalarını takdir ediyorum” diye açıkladı.

Konuyla İlgili Önemli Detaylar

Prevot, “Dün Beyrut’ta, böyle müzakerelerin başlatılması taleplerinde Başkan Aoun ve Başbakan Selam’ı katkıledim” dedi.

İlgili Tarafların Görüşleri

Bunun yanı sıra İsrail’in son yerleşim kararlarını eleştiren Prevot, “Bu arada, İsrail makamları Batı Şeria’da 34 yeni yasadışı yerleşim birimi ilan ettiklerini ilan etti ve Kudüs’ün kutsal mekanlarının mevcut durumunu göz ardı etmeye kararlaştırdıler” ifadelerini kullandı.

Bundan Sonra Ne Olacak?

İstikrar ve güvenlik çabalarına değinen Prevot, “Bunlar, Orta Doğu’da, bilhassa İsrail’de istikrar ve güvenliği getirme çabalarına ters düşen hükümlardır. Yerleşimci çeteler tarafından yaralanan veya öldürülen Filistinlileri görmekten dehşete düşüyorum. Bu kabul edilemez” duyurusını yaptı.

Uluslararası hukuka uyum çağrısını yineleyen Prevot, “İsrail makamlarını, uluslararası hukukun açık bir ihlali olan yerleşim yaklaşımsını sona erdirmeye, bu şiddeti durdurmaya ve sorumluları adalete teslim etmeye çağırıyorum. Bunun yanı sıra, Haşimi vesayetin rolüne desteğimi yinelerim. Halihazırdaki tablo saygı görmelidir” ifadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

Benzer Haberler
Kanada’dan Sudan’a 120 milyon dolarlık insani yardım
Kanada’dan Sudan’a 120 milyon dolarlık insani yardım
Zelenski ve Mattarella’dan Avrupa güvenliği ve Ukrayna’ya katkı vurgusu
Zelenski ve Mattarella’dan Avrupa güvenliği ve Ukrayna’ya katkı vurgusu
Rubio’dan Orta Asya temasları
Rubio’dan Orta Asya temasları
Tsahkna: Rusya’nın saldırıları için özel mahkeme kurulmalı
Tsahkna: Rusya’nın saldırıları için özel mahkeme kurulmalı
Çin ve İspanya: Çok taraflılık temelinde ortak bir vizyon
Çin ve İspanya: Çok taraflılık temelinde ortak bir vizyon
Çin: Rusya ile çeşitli alanlarda pratik ortaklıkmiz sürüyor
Çin: Rusya ile çeşitli alanlarda pratik ortaklıkmiz sürüyor
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler