Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, ABD Başkanı Donald Trump, İran’a askeri teçhizat sağlayan ülkelere, Çin dahil, yüzde 50 gümrük vergisi uygulanabileceğini belirtmişti.
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a askeri teçhizat sağlayan ülkelere, Çin dahil, oran olarak 50 gümrük vergisi uygulanabileceğini belirtmişti.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, bugün düzenlenen basın doruksında, Çin’in konuya ilişkin duruşunu daha önce net bir şekilde ortaya koyduğunu dile getirdi.
Çin’in askeri ürün ihracatında her zaman dikkatli ve sorumlu davrandığını vurgulayan Guo, Çin’in kendi ihracat kontrol mevzuatı ve uluslararası yükümlülükleri doğrultusunda sıkı denetimler uyguladığını vurguladı. Sözcü, ilgili haberlerin tamamen asılsız gerçekleştiğunu yineledi. .
Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.