SON DAKİKA
--:--:--

Bakan Göktaş: Türkiye-Senegal Ticaret Hacmi için amaç 1 milyar dolar

Bağlantı kopyalandı!
Bakan Göktaş: Türkiye-Senegal Ticaret Hacmi için amaç 1 milyar dolar

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Bakan Göktaş, Senegal’in başkenti Dakar’da düzenlenen Türkiye-Senegal İş ve Yatırım Forumu’nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin her geçen gün güçlendiğini belirtti.

Bakan Göktaş, Senegal’in başkenti Dakar’da düzenlenen Türkiye-Senegal İş ve Sermaye Forumu’nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin her geçen gün güçlendiğini vurguladı. Göktaş, “İki cumhurbaşkanının ortak vizyonuyla amaçimiz, ihracat ve ithalattaki ivmeyi koruyarak kısa vadede 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmaktır. Bu amaçe erişmek için ticaretimizi daha dengeli, daha çeşitli ve daha yaygın bir zemine oturtmamız gerektiğine inanıyoruz.” söyledi.

Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkilerin güçlü dostluk bağları ve karşılıklı güven temelinde ilerlediğini vurgulayan Göktaş, üst düzey ziyaretlerin bu sürece belirleyici katkı sağladığını ifade etti. Senegal’in, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyeliği ve Afrika Kıtası Serbest Ticaret Mutabakatsı’na taraf olması nedeniyle Afrika pazarına açılan belirleyici bir kapı konumunda olduğunu elde etti.

Bilinmesi Gereken Detaylar

İkili ticaret hacminin 2025 yılı sonunda oran olarak 23 artışla 494 milyon dolara ulaştığını belirten Göktaş, bu rakamın yeterli olmadığını dile getirdi.

Senegal’in 2050 vizyonu kapsamında planlanan değişim projelerinin Türk özel sektörü için önemli fırsatlar sunduğunu belirten Göktaş, “Hâlihazırda 60’ın üzerinde Türk firması Senegal’de etkinlik gösteriyor ve bu sermayeların toplam değeri 780 milyon doların üzerindedir.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Adımlar

Türk firmalarının inşaat, enerji, madencilik, gıda, tekstil, sağlık, lojistik ve turizm gibi birçok alande aktif rol aldığını belirten Göktaş, önümüzdeki dönemde bilhassa madencilik, hidrokarbon, tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde iş birliğinin derinleşmesini beklediklerini dile getirdi.

Konunun Önemi ve Etkileri

Türk müteahhitlik firmalarının Senegal’de toplam değeri yaklaşık 2,2 milyar dolar olan 40 projeye imza attığını aktaran Göktaş, Dakar Arena ve Olimpiyat Stadı gibi projelerin bu iş birliğinin somut örnekleri arasında yer aldığını elde etti.

Göktaş, “Senegal 2050, Dakar Metropole 2050 ve New Deal Technology planları kapsamında planlanan altyapı ve üstyapı projelerinde Türk kuruluşlerinin daha etkin rol almasına büyük önem veriyoruz.” söyledi.

Ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için hukuki altyapının önemine de değinen Göktaş, sermayeların karşılıklı teşviki ve korunması mutabakatsının yürürlükte gerçekleştiğunu, çifte vergilendirmenin önlenmesine yönelik anlaşmanın da devreye girmesiyle iş birliğinin daha da gelişeceğini ifade etti.

Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ICAPP Kadın Kolu katılımcılarını onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ICAPP Kadın Kolu katılımcılarını onayladı
Bakan Göktaş, Senegal Dışişleri Bakanı Niang ile temas kurdu
Bakan Göktaş, Senegal Dışişleri Bakanı Niang ile temas kurdu
ULUS-1 Tankeri Türk Bayrağı çekti
ULUS-1 Tankeri Türk Bayrağı çekti
Ersoy: Alanümüzün nakit akışını güçlü tutmayı amaçliyoruz
Ersoy: Alanümüzün nakit akışını güçlü tutmayı amaçliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FIFA Başkanı Infantino’yu onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FIFA Başkanı Infantino’yu onayladı
FIFA Arena Projesi Türkiye etabı İstanbul’da açıldı
FIFA Arena Projesi Türkiye etabı İstanbul’da açıldı
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler