SON DAKİKA
--:--:--

COP İklim Değişikliği Yerel Taraflar Konferansı Yalova’da hayata geçirildi

Bağlantı kopyalandı!
COP İklim Değişikliği Yerel Taraflar Konferansı Yalova’da hayata geçirildi

Merakla takip edilen bu gelişmede, Yerel yönetimler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen programda, kamusal alanların dönüşümü, yaya öncelikli kentler ve mikro-mobilite uygulamaları değerlendirildi.

Yerel yönetimler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve uzmanların katılımıyla meydana geldirilen programda, kamusal alanların dönüşümü, yaya öncelikli kentler ve mikro-mobilite sistemları değerlendirildi. Sağlıklı Kentler yaklaşımı doğrultusunda ulaşım yaklaşımlarına yönelik iyi sistem örneklerinin paylaşıldığı belirtildi.

Konferansın açılış konuşmalarını Mehmet Gürel ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Genel Sekreteri Hatice Gökçe Başkaya yaptı.

Gelişmenin Boyutları

Program kapsamında meydana geldirilen oturumlarda sürdürülebilir ulaşım ve yayalaştırma sistemları ele alınırken, “Yalova Perspektifi” başlıklı oturumda kentin yerel ihtiyaçları ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Şehir plancısı Ali Faruk Göksu tarafından yaşandırilen atölye çalışmasında insan odaklı kent tasarımı, yayalaştırma politikaleri ve katılımcı planlama süreçlerine ilişkin değerlendirmeler gerçekleştirildi. “Yalova Yaşayan Sokaklar Atölyesi”nde ise daha yaşanabilir sokaklar ve mikro-mobilite çözümlerine yönelik öneriler geliştirildi.

Sonraki Adımlar

Atölye çıktılarının kapanış oturumunda paylaşıldığı, Yalova kent merkezinde stratejilanan yayalaştırma projeleri için yol haritası ortaya çıktırulduğu ifade edildi.

Bundan Sonra Ne Olacak?

Konferansın değerlendirme bölümünde konuşan Mehmet Gürel, “Bugün Yalova’mızda iklim dostu, insan odaklı ulaşımın geleceğini birlikte açıkladık. Gün boyunca meydana geldirdiğimiz oturumlarda ortaya çıkan fikirler, kentimizi daha yaşanabilir, daha erişilebilir ve daha sürdürülebilir hale getirme yolunda belirleyici bir rehber olacaktır. Katılımcılarımızın değerli katkılarıyla güçlü bir ortak akıl ortaya çıktırduk” söyledi.

Plana Yalova Milletvekili Tahsin Becan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Genel Sekreteri Hatice Gökçe Başkaya, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile çok sayıda yerel yönetici ve davetlinin iştirak ettiğı duyuruldi.

Konferansın sonunda sürdürülebilir ulaşım yaklaşımları, yayalaştırma sistemları ve yerel iş birliği alanlarında önemli çıktılar elde edildiği, bu sonuçların farklı kentlerde uygulanabilecek örnek modeller ortaya çıktıracağı ifade edildi.

Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.

Benzer Haberler
MSB: Konya’da serbest paraşüt atlayışları başarıyla için son adım atıldı
MSB: Konya’da serbest paraşüt atlayışları başarıyla için son adım atıldı
Vali Gül, Çatalca’da ziyaret ve planlara iştirak etti
Vali Gül, Çatalca’da ziyaret ve planlara iştirak etti
Uraloğlu: Bize her yer Trabzon
Uraloğlu: Bize her yer Trabzon
Öğrenciler 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nı bir araya geldi
Öğrenciler 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nı bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan altın borçlanması duyurusı
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan altın borçlanması duyurusı
Uraloğlu: Başkentray 8 yılda 140,3 milyon yolcuya hizmet verdi
Uraloğlu: Başkentray 8 yılda 140,3 milyon yolcuya hizmet verdi
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler