SON DAKİKA
--:--:--

Denizli’de Nevruz coşkusu: Bahara görkemli “Merhaba”

Bağlantı kopyalandı!
Denizli’de Nevruz coşkusu: Bahara görkemli “Merhaba”

Gündeme gelen haberlere bakıldığında, Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamaları büyük bir coşkuya sahne oldu. Binlerce yıllık geleneklerin yaşatıldığı, Başkan

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamlı bir coşkuya sahne oldu. Binlerce yıllık geleneklerin yaşatıldığı, Başkan Çavuşoğlu’nun ateşin üzerinden atlayıp demir dövdüğü programda, Orta Asya Türk müziğinin sevilen grubu Mesai, Denizli’de rüzgar gibi esti.

DENİZLİ Baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Denizli Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sivil kesim kuruluşlarının temsilcileri, Türk Dünyası öğrencileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

NEVRUZ COŞKUSU KENT MEYDANINA TAŞINDI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu ve protokol üyeleri, bereket ve sağlık dilekleriyle yeniden doğuşun simgesi olan nevruz ateşini yaktı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende, Hakkında Detaylar

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende, bereket ve arınmayı simgeleyen ateşin üstünden atlama ve örste demir dövme ritüelleri gerçekleştirildi. Bayramın neşesini artıran yumurta tokuşturma ve halat çekme yarışmaları ise programa renk kattı.

“NEVRUZ BİRLİĞİN, KARDEŞLİĞİN VE DAYANIŞMANIN ÖNCÜSÜDÜR”

Nevruz Bayramı kutlamalarında konuşmalarını gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, şehrin her kesimini kucaklayan bir mesaj sundu.

Çavuşoğlu, “Nevruz sadece baharın müjdeleyicisi değil; aynı zamanda birliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın öncüsüdür. Bizler; kimsenin ötekileştirilmediği, kadınların ve çocukların mutlu olduğu, insanların kendilerini özgürce ifade edebildikleri bir şehri ve ülkeyi hep birlikte inşa etmek zorundayız. Karamsarlıkların güncel bulduğu, bereketin başucumuza geldiği bu kadim bayramda; Orta Asya’dan bugüne uzanan yolculuğumuzdaki farklı renklerimizle ortak kardeşlik duygularını büyütmeye devam ediyoruz” vurguladı.

Konuşmasında dünya genelinde gelişmelere ve coğrafyadaki çatışmalara da değinen Başkan Çavuşoğlu, “Dünyanın birçok yerinin yangın yerine döndüğü bugünlerde, birliğe ve paylaşmaya her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün önemini derinden anlıyoruz” ifadelerine yer sundu.

“NEVRUZ KALPLERDEKİ KIRGINLIKLARIN ERİDİĞİ GÜNDÜR”

Kazakistanlı Pamukkale Üniversitesi Öğrencisi Dr. Banu Nagashezova ise Hazar’ın ötesinden Anadolu’ya uzanan kardeşlik köprüsünün Nevruz’un ateşiyle yeniden canlandığını kaydederek, “Nevruz, sadece buzların değil, kalplerdeki kırgınlıkların da eridiği gündür” diye açıkladı.

Türkistan’dan getirdiği selamlarla Atayurt ve Anayurt’un birliğini vurgulayan Nagashezova, bu kutlu günün UNESCO tescilli evrensel bir miras olarak tüm insanlığa bereket ve huzur getirmesini diledi.

BOZKIRIN SESİ GRUP MESAİ İLE DENİZLİ’DE YANKILANDI

Günün anlam ve önemi ile dair şiirlerin okunduğu programda Kafkas Halk Oyunları ekibi muhteşem bir gösteri sundu. Ozan Nihat’ın renk kattığı programın finalinde ise Yetenek Sizsiniz Türkiye programı ile tanınarak kitlelerin sevgisini kazanan Grup Mesai, Orta Asya ezgilerini seslendirdi.

Türk müziğine getirdiği yenilikçi yorumlarla Denizlililerden tam not alan Grup Mesai, kopuz ve dombra gibi kadim enstrümanları modern altyapılarla birleştirerek izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Türk dünyasının epik ruhunun Denizli’nin kalbine taşındığı program Nevruz Halayı ile sona erdi. Öte yandan program öncesi Grup Mesai Başkan Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Tüm bu gelişmeler ışığında konunun önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Benzer Haberler
Körfezdeki dev temizliğe hayran kaldılar… Dip Çamuru Projesi tesir etti
Körfezdeki dev temizliğe hayran kaldılar… Dip Çamuru Projesi tesir etti
İzmir’de Çiğli Arıtma Tesisi ‘çevre izni’ne kavuştu
İzmir’de Çiğli Arıtma Tesisi ‘çevre izni’ne kavuştu
İzmir’de vektörle mücadele sürüyor
İzmir’de vektörle mücadele sürüyor
KDK’dan üniversitelere ‘kahvaltı’ uyarısı! Tasarruf gerekçesiyle kaldırılamaz
KDK’dan üniversitelere ‘kahvaltı’ uyarısı! Tasarruf gerekçesiyle kaldırılamaz
Memduh Büyükkılıç’tan ‘Çanakkale ruhu’ vurgusu
Memduh Büyükkılıç’tan ‘Çanakkale ruhu’ vurgusu
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler