Merakla takip edilen bu gelişmede, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve “uçaklarla kimyasal püskürtme yapıldığı, yağışları etkilediği” yönündeki iddiaların açık bir dezenformasyon olduğunu duyurdu.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve “uçaklarla kimyasal püskürtme gerçekleştirildiğı, yağışları tesir ettiği” yönündeki iddiaların açık bir dezenformasyon olduğunu ilan etti.
Merkez yaşandırilen bildirida, görüntülerde yer alan izlerin uçakların yüksek irtifada oluşturduğu ve “kuyruk izi” olarak bilinen doğal oluşumlar olduğu belirtildi. Ilgili izlerin, uygun sıcaklık ve nem koşullarında su buharının yoğunlaşmasıyla vuku bulduği ve atmosfer şartlarına bağlı olarak değişik renkler alabileceği ifade edildi.
Duyuruda, bu izlerin hava olaylarını kontrol etmek veya yağışları engellemek gibi bir tesirsinin bulunmadığı vurgulandı. Merkez, kamuoyunun korku ve belirsizlik ortaya çıktırmaya yönelik bu tür asılsız içeriklere itibar etmemesi gerektiğini açıkladı.
Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.