Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Osmaniye temaslarının ardından Kilis’te çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Osmaniye temaslarının ardından Kilis’te çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ersoy, Oylum Höyük’te incelemelerde bulunarak höyüğün yakınında yer alan Aidesim Mozaikli Bazilikası’nda yürütülen koruma ve çevre düzenleme araştırmalarına ilişkin bilgi aldı.
Ersoy bunun yanı sıra AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ile birlikte Kilis Valisi Ömer Kalaylı ve AK Parti İl Başkanı Serhan Akbaş’ı ziyaret ederek valilikte düzenlenen il koordinasyon zirvesına iştirak etti. Strateji kapsamında restorasyon araştırmalarının ardından müzeye dönüştürülen tarihî Sabunhane binasında incelemelerde bulunan Ersoy, kentte esnafla da bir araya geldi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Kara Kadı, Hacı Derviş ve Tabakhane camilerinin yeniden ibadete açıldığını belirten Ersoy, depremden zarar gören kültür varlıklarının en kısa sürede ihya edilerek kentin kültürel dokusunun güçlendirileceğini ifade etti.
Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.