Son dakika bilgilerine göre, Adalet Bakanı Akın Gürlek, Netanyahu’nun Türkiye Cumhurbaşkanı’nı hedef alan sözlerini eleştirdi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Netanyahu’nun Türkiye Cumhurbaşkanı’nı amaç alan sözlerini eleştirdi.
Ilgili ifadelere tepkisini ileten Gürlek, “İsrail’de soykırımcı katliam şebekesinin elebaşı Netanyahu’nun; bölge ve dünya barışı için yürütülen diplomasinin öncüsü, uluslararası vicdanın sesi Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve mesnetsiz ifadeleri asla kabul edilemez.” söyledi.
Hukuki sürece ve uluslararası hükümlara öne çıkan Gürlek, “Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama kararı bulunan bir kişinin Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı amaç alması, içinde bulunduğu hukuki ve ahlaki çıkmazın derinliğini açıkça ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.
Gürlek, duyurusını “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye; uluslararası hukuk temelinde barış için diplomasinin öncüsü olmaya devam edecek, Türk adaleti ise hakkın ve mazlumların yanında durmayı ve işlenen suçların takipçisi olmayı hükümlılıkla sürdürecektir.” sözleriyle tamamladı.
Konunun nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.