Gündeme gelen son gelişmelere göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, stat projesine ilişkin olarak proje müellifi mimar Bahadır Kul ile bir araya geldi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, stat projesine ilişkin olarak proje müellifi mimar Bahadır Kul ile bir araya geldi. Belediyenin Açık Çalışma Ofisi’nde meydana geldirilen zirveda, ilgili daire başkanları ve proje paydaşları da yer aldı.
Dorukda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile belediye arasında 30 Mart’ta imzalanan protokol çerçevesinde projenin detayları ele alındı. Stat yapım sürecinin hızlandırılması için izlenecek adımlar belirlenirken, sermayeın en kısa sürede hayata geçirilmesi amaçlendi.
Tamamı belediyenin öz kaynaklarıyla yapılması stratejilanan stat, yaklaşık 15 bin seyirci kapasitesine sahip olacak. Projenin, Karşıyaka’nın spor altyapısına belirleyici katkı sağlaması bekleniyor.
Aksoy Mahallesi’nde yer alan halihazırdaki stat alanı, depreme dayanıklılık ve fiziki yetersizlik gerekçesiyle 2015 yılında yıkılmıştı. Aynı alanda yeniden yapılması stratejilanan stat projesi, uzun yıllar boyunca hukuki aşamaler ve iptal hükümları nedeniyle hayata geçirilemedi.
Sürecin tıkanması üzerine ytesir devri konue gelirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi 2024 yılında arazi tahsisi için resmi başvurularını yaptı. Belediye, 2025 bütçesinde stat yapımı için yaklaşık 250 milyon liralık ödenek ayırdı.
Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.