SON DAKİKA
--:--:--

Kocaeli AB Türkiye Delegasyonu’nu ağırladı

Bağlantı kopyalandı!
Kocaeli AB Türkiye Delegasyonu’nu ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’u konuk etti.

KOCAELİ (İGFA) – Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht’i makamında konuk etmesinin ardından bu seferde Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’u konuk etti.

Kocaeli’ni tanımak için ayrı bir gayretinin olduğunu ziyaretinde dile getiren Büyükelçi Meyer, SİEMENS gibi firmaların yanı sıra iş dünyasıyla bir araya geldiğini de ifade etti.  Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin Türkiye açısından üretim, bilişim, lojistik gibi birçok alanda önemi hakkında konuk Büyükelçiyle görüş alışverişi yaptı.

Dünyadaki enerji fiyatları, pandemi süreci ve sonrası değişimler gibi bölge coğrafyasını da içine alan uluslararası alandaki gelecek vizyonu üzerine değerlendirmelerini yapan Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin ihracat anlamında ana hedefi olarak Avrupa’nın ilk sırada olduğunu belirterek, “2021 yılı itibariyle Türkiye’de araç üretiminin yüzde 38,9’u Kocaeli’nden karşılanmaktadır. Kocaeli Odasına kayıtlı 3.410 firmanın 338’i yabancı sermayelidir” diye konuştu.

“Kocaeli bir üretim ve emek şehridir” diyerek konuk Büyükelçi’ye bilgi veren Başkan Büyükakın, “Yabancı sermayeli firmalar arasında Almanya, Hollanda, Amerika, Fransa, Güney Kore, İtalya firmaları öne çıkmaktadır. Dünyanın marka firmaları; Ford, Hyundai, Anadolu-Isuzu, Siemens, Türk Pirelli, Good Year, Brisa, Bridgestone, Bosch gibi firmalar Kocaeli’nde üretim yapmaktadırlar. Şehrimizden dünyaya açılmaktadırlar” ifadelerini sarf etti.

Benzer Haberler
Hatay’da operasyon: 7 kişi yakalandı
Hatay’da operasyon: 7 kişi yakalandı
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu zirve yaptı
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu zirve yaptı
Kacır, ODTÜ Milli Teknoloji Atölyesi’nin açılış törenine iştirak etti
Kacır, ODTÜ Milli Teknoloji Atölyesi’nin açılış törenine iştirak etti
Kahramanmaraş Valiliği: 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişinin yaralandı
Kahramanmaraş Valiliği: 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişinin yaralandı
Esenler’de pazar günü inşaat yasağı
Esenler’de pazar günü inşaat yasağı
DMM’den Kahramanmaraş duyurusı
DMM’den Kahramanmaraş duyurusı
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler