Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, etkili olan yağışlar nedeniyle su baskınlarının önüne geçmek amacıyla kent genelinde mazgal, menfez ve yağmur suyu hatlarında kapsamlı temizlik çalışması sürdürüyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, işlevsel olan yağışlar nedeniyle su baskınlarının önüne geçmek amacıyla kent genelinde mazgal, menfez ve yağmur suyu hatlarında geniş çaplı temizlik araştırması sürdürüyor. Yapılan araştırmalar sayesinde yağışların ardından yaşanabilecek su baskını ve taşkın tehlikeleri en aza indiriliyor.
KOCAELİ (İGFA) – Park ve Bahçeler Dairesi ile Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı’na bağlı A Takımı ve İSU ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalarda, cadde ve sokaklardaki V kanallar, mazgal ve menfezlerde biriken atıklar temizlenerek, suyun tahliyesi sağlanıyor. Ekipler, bilhassa su geçişini engelleyen çöp, yaprak, kuru dal, toprak ve benzeri materyalleri mazgallardan çıhükümak tıkanıklıkları gideriyor.
Su baskınlarına karşı tedbir amacıyla yürütülen temizlik araştırmaları kapsamında mazgal ve menfezlerde biriken atık ve yağmur suyu, motopom ve vidanjör yardımıyla vakumlanarak, güvenle tahliye ediliyor. Böylece yolların güvenliği artırılırken, yağmur suyu drenaj sistemlerinin problemsuz işlemesi de sağlanıyor. Yişlevseller, kent genelinde şu ana kadar yağışlar nedeniyle ciddi bir sorun yaşanmadığını bildirerek, temizlik araştırmalarının aralıksız şekilde devam edeceğini vurguladı.
Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.