Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hükümet toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Lübnan ile yürütülecek yeni diplomatik sürece ve bölgesel güvenlik hedeflerine dair konuştu.
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hükümet zirvesının ardından yaptığı bildirida, Lübnan ile yürütülecek yeni diplomatik sürece ve bölgesel güvenlik hedeflerine dair açıkladı.
Müzakere sürecine ilişkin kararı duyuran Netanyahu, “Lübnan’ın İsrail ile doğrudan müzakerelere başlama yönündeki tekrarlanan talepleri ışığında, dün Hükümet zirvesında Lübnan ile mümkün olan en kısa sürede doğrudan müzakerelere başlanması talimatını verdim” dedi.
Müzakerelerin temel konu maddelerini sıralayan Netanyahu, “Görüşmeler, Hizbullah’ın silahsızlandırılması ve İsrail ile Lübnan arasında barışçıl ilişkilerin kurulması üzerine odaklanacak” ifadelerini kullandı.
Lübnan hükümetinin bu aşamateki tutumuna da değinen Netanyahu, “İsrail, Lübnan Başbakanı’nın bugün Beyrut’u silahsızlandırma çağrısını takdir ediyor” bilgisini verdi.
Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.