Gündeme gelen son gelişmelere göre, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan’ın Avrupa Birliği ve uluslararası müttefikleriyle olan ilişkileri ile enerji güvenliği konularında açıklama yaptı.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan’ın Avrupa Birliği ve uluslararası müttefikleriyle olan ilişkileri ile enerji güvenliği konularında değerlendirmelerde bulundu.
Yaptırımlar konusundaki tutumlarını netleştiren Orban, “Macaristan, AB içindeki ve dışındaki müttefikleriyle birlikte yaptırımlar konusunda koordinasyon sağlıyor. Buna karşın, diğer üye devletleri dezavantajlı tabloa düşürecek mutabakatlar asla yapmayacağız” dedi.
Avrupa Birliği üyeliğinin getirdiği sorumluluklara vurgu yapan Orban, “Biz Birliğe aitiz. Sadakatli ortaklık isteğe bağlı değil, zorunluluktur” ifadelerini kullandı.
Enerji arzı üzerinden eleştirilerini dile getiren Orban, “Belki de petrol tedarikimizi engelleyenler ve bu konuda hiçbir şey yapmayanlar bunu dikkate almalıdır” diye açıkladı.
Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.