Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Macaristan Başbakanı Orban, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi hedef alarak sert açıklamalar yaptı.Orban, Druzhba Petrol Boru Hattı üzerinden Macaristan’a petrol akışının durdurulmasının siyasi bir hamle olduğunu savundu.
Macaristan Başbakanı Orban, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi amaç alarak sert duyurular yaptı.Orban, Druzhba Petrol Boru Hattı üzerinden Macaristan’a petrol akışının durdurulmasının siyasi bir hamle olduğunu savundu.
Boru hattının yeniden tesirnlike geçirilmesi önünde teknik bir engel bulunmadığını belirten Orban, yaşanan tablou “şantaj” olarak nitelendirdi. Petrolün Macaristan’a ait gerçekleştiğunu vurgulayan Orban, sevkiyatın yeniden başlamaması halinde Avrupa Birliği’nden gelen katkılerin de tesirlenebileceğini ifade etti.
Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.