Merakla takip edilen bu gelişmede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir vergisi beyannamesi sayısının 5,5 milyona ulaşarak rekor kırdığını bildirdi.Şimşek, açıklamasında 401 bin mükellefin ilk kez beyanname verdiğini belirtti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir vergisi beyannamesi sayısının 5,5 milyona ulaşarak rekor kırdığını açıkladı.Şimşek, bildirisında 401 bin mükellefin ilk kez beyanname verdiğini vurguladı.
Kayıt dışılıkla mücadele ve denetimlerin tesirsine öne çıkan Şimşek, gönüllü uyumun yükseldiğını ifade etti.
Beyan yükümlülüğünü henüz yerine getirmeyen mükelleflere de çağrıda bulunan Şimşek, “Gelirlerini beyan etmeyen ya da eksik beyan eden mükelleflerimizin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak beyanname vermeye davet ediyoruz” söyledi.
Şimşek, adil ve sürdürülebilir bir vergi sistemi için araştırmaların sürdüğünü elde etti.
Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.