SON DAKİKA
--:--:--

Yeşil Vatan tesirnlikleri kapsamında nisan ayının teması “Sıfır Atık” olarak belirlendi

Bağlantı kopyalandı!
Yeşil Vatan tesirnlikleri kapsamında nisan ayının teması “Sıfır Atık” olarak belirlendi

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin “Köklerden Geleceğe” yaklaşımı doğrultusunda hayata geçirilen “Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare” etkinlikleri, nisan ayında devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan duyuruya göre Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin “Köklerden Geleceğe” yaklaşımı doğrultusunda hayata geçirilen “Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare” etkinlikleri, nisan ayında sürmektedir.

Nisan ayı, atık oluşumunu azaltmak ve sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarını içselleştirmek amacıyla “Sıfır Atık Ayı” olarak belirlendi. Meydana geldirilecek araştırmalar, öğrencilerin çevre eğitimine bütüncül bir kimlik kazandırılması ve tabiatla uyumlu bir yaşam kültürü benimsemelerini amaçlıyor.

Haberin Arka Planı

Bu çerçevede nisan ayı boyunca tüm eğitim kademelerinde “Sıfır Atık” atölyeleri meydana geldirilecek; halihazırda yürütülen iklim münazaraları “Sıfır Atık” temalı konularla zenginleştirilecek. Çevre ve İklim Okuryazarlığı Öğretmen Kılavuzu’nda yer alan temaya uygun etkinliklerle aşama sınıf içi, sınıf dışı ve saha sistemlarıyla katkılenecek.

İlgili Tarafların Görüşleri

Bunun yanı sıra öğrencilerin aktif katılımıyla atık sanat sergileri, geri değişim tesisi gezileri, kitap ve oyuncak takas şenlikleri ile “Atıksız Gün” tesirnlikleri planlanacak. Okul kulüpleri aracılığıyla yeniden kullanım ve bilinçli tüketim alışkanlıklarını katkıleyen araştırmalar hayata geçirilecek.

Sürecin Bundan Sonraki Seyri

Ay içinde idrak edilecek önemli gün ve haftalar vesilesiyle uzmanların da rehberliğinde iklim değişikliği, çevre hassasiyeti ve güvenli atık idarei süreçlerine odaklanan geniş çaplı farkındalık ve bilinçlendirme etkinlikleri yürütülecek.

Yerel idareler, üniversiteler, sivil kamuoyu kuruluşları ve çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlükleri ile eş güdüm sağlanarak Sıfır Atık sistemlarının etki alanı genişletilecek. .

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Benzer Haberler
Akdeniz’de deprem
Akdeniz’de deprem
Bakan Ersoy ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu bir araya geldi
Bakan Ersoy ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu bir araya geldi
Çorum’da kaldırım ve yol işgallerine yönelik gece denetimi
Çorum’da kaldırım ve yol işgallerine yönelik gece denetimi
Gizligider KOSKİ’nin SCADA Merkezi’ni bir araya geldi
Gizligider KOSKİ’nin SCADA Merkezi’ni bir araya geldi
Yunanistan’da deprem
Yunanistan’da deprem
Yeşil Vatan tesirnlikleri kapsamında nisan ayının teması “Sıfır Atık” olarak belirlendi
Yeşil Vatan tesirnlikleri kapsamında nisan ayının teması “Sıfır Atık” olarak belirlendi
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler