[ad_1]
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kardeşlik Köprüsü Projesi çerçevesinde kente gelen Kıbrıslı öğrencilerle bir araya geldi. Program, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki tarihi ve kültürel bağların genç nesillere aktarılmasını amaçladı.
Projeyle birlikte, iki ülkenin ortak değerleri üzerinden gençler arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Öğrenciler, Afyonkarahisar’da düzenlenen etkinliklerde hem şehrin kültürel mirasını tanıma fırsatı buldu hem de Türkiye’deki akranlarıyla kaynaştı.
Buluşmaya İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, Proje Koordinatörü ve Gazeteci-Yazar Fatma Gülşen Koçak’ın yanı sıra projeye destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Katılımcılar, gençlerin kültürel paylaşım yoluyla daha güçlü bağlar kurmasının toplumsal birlik açısından önemine dikkat çekti.
[ad_2]
Afyon Haber
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.