SON DAKİKA
--:--:--

Bursa’nın 700 yıllık mirası 700 çınarla kök salıyor

Bağlantı kopyalandı!
Bursa’nın 700 yıllık mirası 700 çınarla kök salıyor

Son dakika bilgilerine göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa’nın Fethinin 700. Yılı’ kapsamında önemli etkinliklere imza atılıyor. ‘Köklerimizden geleceğe’ temasıyla

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa’nın Fethinin 700. Yılı’ kapsamında belirleyici etkinliklere imza atılıyor. ‘Köklerimizden geleceğe’ temasıyla hazırlanan tarihi sergilerden akademik buluşmalara, sanat etkinliklerinden çocuklara özel programlara, söyleşilerden keşif rotalarına kadar birçok program, fethin coşkusunu yıl boyunca Bursa’nın dört bir yanına yayıyor.

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Konusunda Önemli Bilgiler

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa’nın Fethinin 700. Yılı’ kapsamında kilit etkinliklere imza atılıyor. ‘Köklerimizden geleceğe’ temasıyla hazırlanan tarihi sergilerden akademik buluşmalara, sanat etkinliklerinden çocuklara özel programlara, söyleşilerden keşif rotalarına kadar birçok program, fethin coşkusunu yıl boyunca Bursa’nın dört bir yanına yayıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı da bu kapsamda ‘700 Yıllık Mirasa, 700 Ulu Çınar: Geleceğe Kök Salıyoruz’ projesini hayata geçirdi. Projeyle Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osmangazi’nin rüyasında simgeleşen çınar ağaçları kentin dört yanında toprakla buluşuyor. Kent genelinde 700 adet çınar dikimi gerçekleştiriliyor.

Tarihi dokunun yaşatılmasını ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakılmasını da amaçlayan projeyle, Bursa’nın 7 asırlık tarihi ve kültürel mirasının şahidi olan ulu çınarlar kentin dört bir tarafını süslüyor. Geçmişin asaletini ve geleceğe olan inancı temsil eden çınarlar, şehrin tarihi ve doğal güzellikleriyle bütünleşmesine de katkı sağlıyor.

Şu ana kadar 699 çınar fidanı toprakla buluşturulurken; 700. çınar, 4 Nisan Cumartesi günü Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’ın katılacağı özel bir törenle Bursa Mevlevihanesi’nde dikilecek.

Konu hakkında gelişmeler takip edilmeye devam ediyor. Şu ana kadar 699 çınar fidanı toprakla buluşturulurken; 700. çınar, 4 Nisan Cumartesi günü Bursa Val

Benzer Haberler
Aile ve Gençlik Fonu’ndan 132 bin gence 10,7 milyar TL’lik Destek
Aile ve Gençlik Fonu’ndan 132 bin gence 10,7 milyar TL’lik Destek
BURSA’da binlerce kaçak sigara ele geçirildi
BURSA’da binlerce kaçak sigara ele geçirildi
BURSA mustafakemalpaşa’da doğal yaşam alanına çirkin saldırı
BURSA mustafakemalpaşa’da doğal yaşam alanına çirkin saldırı
Bursa yıldırım’da Mimarsinan 2. Etap için ilk imzalar atıldı
Bursa yıldırım’da Mimarsinan 2. Etap için ilk imzalar atıldı
Yerli zırhlı SUV TULGA 4×4’te teslimatlar başladı
Yerli zırhlı SUV TULGA 4×4’te teslimatlar başladı
Darphane’den UTTS açıklaması: İddialar asılsız, sistem yerli ve milli
Darphane’den UTTS açıklaması: İddialar asılsız, sistem yerli ve milli
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler