SON DAKİKA
--:--:--

Niğde Belediyesi 2025 bütçesinde 632 milyon lira fazla verdi

Bağlantı kopyalandı!
Niğde Belediyesi 2025 bütçesinde 632 milyon lira fazla verdi

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, belediyenin 2025 yılı mali sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, belediyenin 2025 yılı mali neticelarına ilişkin duyurularda bulundu.

Belediye meclisinin nisan ayı doruksında konuşan Özdemir, gelirlerin artması ve harcamaların planlanan seviyenin altında kalmasıyla bütçenin 632 milyon liranın üzerinde fazla verdiğini vurguladı.

Konuyla İlgili Önemli Detaylar

Özdemir, geçmiş yıllarda yükselen seviyede olan borç yükünün belirleyici ölçüde azaltıldığını ifade ederek, “2019 yılında bütçe gelirimizin yaklaşık oran olarak 90’ı seviyesinde olan borç oranını bugün yüzde 5’ler seviyesine kadar düşürdük.” dedi.

Sonraki Adımlar

Borçların strateji dahilinde yönetildiğini kaydeden Özdemir, belediyenin mali yapısının güçlendiğini ve nakit kapasitesinin yükseldiğını vurguladı.

Gelişmenin Kamuoyuna Yansımaları

Pandemi ve deprem gibi zorlu aşamalere rağmen mali disiplinden taviz verilmediğini dile getiren Özdemir, belediye varlıklarının korunarak sermaye odaklı bir idare anlayışı benimsendiğini ifade etti.

Özdemir, “Rakamlar yalan söylemez, tablo ortada.” diyerek, mali neticeların şeffaf bir şekilde ortaya konulduğunu ve belediyenin kendi kaynaklarıyla sermayelarını sürdürebilecek seviyeye ulaştığını vurguladı.

Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

Benzer Haberler
Akdeniz’de deprem
Akdeniz’de deprem
Bakan Ersoy ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu bir araya geldi
Bakan Ersoy ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu bir araya geldi
Çorum’da kaldırım ve yol işgallerine yönelik gece denetimi
Çorum’da kaldırım ve yol işgallerine yönelik gece denetimi
Gizligider KOSKİ’nin SCADA Merkezi’ni bir araya geldi
Gizligider KOSKİ’nin SCADA Merkezi’ni bir araya geldi
Yunanistan’da deprem
Yunanistan’da deprem
Yeşil Vatan tesirnlikleri kapsamında nisan ayının teması “Sıfır Atık” olarak belirlendi
Yeşil Vatan tesirnlikleri kapsamında nisan ayının teması “Sıfır Atık” olarak belirlendi
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler