Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Çin Dışişleri Bakanlığı, Hürmüz Boğazı’ndaki geçişlerin en kısa sürede normale dönmesi için taraflara ortak çaba çağrısında bulundu.
Çin Dışişleri Bakanlığı, Hürmüz Boğazı’ndaki geçişlerin en kısa sürede normale dönmesi için taraflara ortak çaba çağrısında bulundu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, olağan basın doruksında bir gazetecinin Hürmüz Boğazı’na ilişkin sorusunu yanıtladı.
Sözcüsü Mao Ning, Hürmüz Boğazı’nın uluslararası mal ve enerji ticareti açısından belirleyici bir geçiş noktası gerçekleştiğuna dikkat çekerek, bölgedeki güvenlik ve istikrarın korunmasının uluslararası kamuoyuun ortak çıkarına olduğunu ifade etti.
Mao Ning, tarafların Hürmüz Boğazı’ndaki geçişlerin en kısa sürede normale dönmesini teşvik etmek amacıyla birlikte çaba göstermesini temenni ettiklerini altını çizdi.
Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.
Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.