SON DAKİKA
--:--:--

Kızılay kesimleri tamamladı

Bağlantı kopyalandı!
Kızılay kesimleri tamamladı

Kızılay, 2022 yılı için aldığı kurban vekâletlerinin kesimlerini de Türkiye dahil 22 ülkede tamamladı.

ANKARA (İGFA) – Geleneksel hale gelen ve bu yıl da “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganı ile düzenlenen Kızılay Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası ile vekaleti alınan 149 bin 860 hisselik kurbanın kesim işlemleri gerçekleştirildi.

Hayırseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kampanyada, amacına ve kuralına riayet edilerek gerçekleştirilen kesimler sayesinde kurban bereketi ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşındı. Türkiye’de de bir bölümü anlık ve aşevlerinden dağıtılan kurban etlerinin büyük çoğunluğu kavurma konservesi yapılarak ihtiyacı olan insanlarımıza yıl boyunca ulaştırılacak. Üç kıtada kesimleri tamamlanan kurbanlıkların etleri ise Balkanlar, Asya, Afrika ve Ortadoğu’da açlık ve yoksullukla mücadele edenlerin sofralarına eşit pay edilerek taşındı.

Yardım çalışmalarına katkı sağlayarak her dönemde Kızılay’a destek olan hayırseverlerin, kurban vekâleti kampanyasına da büyük teveccühte bulunduğunu dile getiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Bu yıl da ihtiyaç sahibi insanların kurban bereketini yaşayabilmesi için Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurtdışından kampanyamıza yoğun destek geldi. Emanetlerini aldığımız hayırsever vekâlet sahiplerimize şükranlarımızı sunuyorum. Kurban gibi hassas bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın duyduğu güvene layık olmak adına üzerimize düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getirdik. Dayanışma Yılı ilan ettiğimiz bu dönemde de Anadolu insanının hamiyetperverliğini tüm dünyaya gösteriyoruz.” dedi.

KURBAN KONSERVELERİ YIL BOYU DAĞITILACAK

Kızılay, yurt içi kesimlerini Et ve Süt Kurumu’nun Aydın, Denizli, Balıkesir, Konya, Ağrı, Van, Sivas, Erzurum olmak üzere 8 kombinasında yaptı. Yurt içindeki 35 bin hisselik kesimlerden elde edilen kurban etlerinin 8 bini anlık ve aşevlerinden sıcak yemek olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Önemli bir bölümü ise kavurma konservesi haline getirilerek afetlerden etkilenenler ile ihtiyaç sahiplerine yıl boyu dağıtılacak. Bu sayede yaklaşık 1 milyon 219 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına her sene olduğu gibi bu yıl da kurban bereketi yıl boyu taşınacak.

Kurban etlerinin dağıtımını bayram boyunca geçekleştiren Kızılay, bu yıl yurt dışında 114 bin 860 hisselik kurbanlık keserek yaklaşık 2 milyon 871 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı.

Benzer Haberler
AFYONKARAHİSAR’DA 142 BİN ÖĞRENCİ İÇİN YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI
AFYONKARAHİSAR’DA 142 BİN ÖĞRENCİ İÇİN YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI
Ülkü Ocakları’ndan 104 öğrenciye eğitim desteği
Ülkü Ocakları’ndan 104 öğrenciye eğitim desteği
YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN
YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN
YENİ EĞİTİM YILININ VİZYONU OLUMLU ADIMLARDA İSTİKRAR, ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM OLMALIDIR
YENİ EĞİTİM YILININ VİZYONU OLUMLU ADIMLARDA İSTİKRAR, ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM OLMALIDIR
OEDAŞ çocukların enerji tasarrufu temalı eserlerini sergiliyor
OEDAŞ çocukların enerji tasarrufu temalı eserlerini sergiliyor
HUZURLU OKULUN TEMELİ AİLEDE ATILIR
HUZURLU OKULUN TEMELİ AİLEDE ATILIR
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler
sohbet