SON DAKİKA
--:--:--

Ömer Mazi’nin ilk kitabı 14 Şubat’ı çıkardı – EĞİTİM

Bağlantı kopyalandı!
Ömer Mazi’nin ilk kitabı 14 Şubat’ı çıkardı – EĞİTİM

[ad_1]

Gazeteci Ömer Mazi ilk kitabı 14 Şubat’ı Cinius yayınlarından çıkarak yakında tüm kitap satış noktalarında yerini alacak. Mazi 14 Şubat kitabı hakkında şunları söyledi, “Bu kitabın büyük bir bölümü zaten hazırdı. Sadece fırsat bulup yayınlatamıyorduk. Koronavirüs nedeniyle iptal edilen oyunlarımız ve evlere kapanmamız benim kitap yazmak için bulamadığım fırsatı sundu. 14 Şubat kitabını tamamlayarak bastırdık ve raflarda yerini almaya başladı” dedi.

14 Şubat adlı kitabın 4 bölümden oluştuğunu söyleyen Mazi, “Kitap adından da anlaşıldığı gibi 14 Şubat sevgililer gününün tarihsel doğuşunu anlatıyor. Sonrasında kendi hayatımda yaşadığım 14 Şubat gecesi ve asıl konu olan 14 Şubat’ta babam Musa Mazi’nin beyin kanseri olması ile başlıyor. Tam bir yıl süren tedavi süreci ve yine 14 Şubat tarihinde hayatını kaybetmesini anlatıyor. Kitabı okurken biraz üzüleceğiz, belki ağlayanlar olabilir, çünkü ben yazarken çok ağladım”

Ömer Mazi,  “Bu kitap aslında sadece babamla bizim aramızda yaşanan bir olay değil. Bu kitap aslında her kanser hastası ve yakınının başından geçenleri anlatıyor. Burada okuyacağınız şey bizim hikayemiz değil, sizin ve çevrenizde olan bir çok kanser hastasının ve yakının hastanede yaşadıkları süreci anlatıyor. Bu kitabı okuyan birçok kişi eğer ailesinde ve yakınında kanser hastası olan biri varsa beni en iyi onlar anlar. Çünkü acılarımız ortaktı ve aynı kaderi paylaştık” diye konuştu.

Gazeteci Mazi’nin cevaplanması zor sorularını sıralıyor, “Size hiç sevdiğiniz birinin 6 ay ömrü kaldığını söylediler mi? Ve bunu aileden hiç kimseyle paylaşmadan bir yıl yaşadınız mı? Her gün takvim yaprakları birer birer eksilirken siz babamınız gözün içine bakarak gülmek zorunda kaldınız mı? Ben kaldım, benim gibi yüzlerce hasta yakını kaldı. Hala da kalmaya devam ediyor. Kanser denilen sinsi hastalık en sevdiklerinizi bir yılda elinizden alıp götürüyor. Arkasında acılar bırakarak. 14 Şubat adlı kitabımız bunları anlatıyor” diye konuştu.

Ömer Mazi

1970 yılında dünyaya geldi. 1987 ile 1993 yılları arası turizme sektöründe çalıştı. 1994 yılında çocukluk hayali olan gazeteciliğe başladı. 1996 ile 2009 yılları arası Sabah Gazetesi Antalya ofisinde muhabir ve köşe yazarı olarak çalış. Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerinde haber ve yazıları yayınlandı. Çeşitli üniversite ve platformlarda konuşmacı olarak yer aldı. Birçok internet sitesi ve gazetede köşe yazıları yayınlandı. 1988 yılında Antalya’da yılın gazetecisi ödülü aldı. 1999’da yılın en iyi fotoğraf ödülü aldı. Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi. Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyoncular Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği kurucusu ve dernek başkanı. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Mazi yazılarına hala devam ediyor. İlk kitabı 14 Şubat 2020 yılında yayınlandı. Yayınlanmaya hazır “Gerçek Sırlar” ve yazımı devam eden 153. Sokak kitapları bulunuyor.

[ad_2]

Afyon Kent Haber

Benzer Haberler
2.Afyonkarahisar Sahaf Şenliği Başlıyor
2.Afyonkarahisar Sahaf Şenliği Başlıyor
ÖZTAŞ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATIDI
ÖZTAŞ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATIDI
Gökyüzü, Müzik ve Spor Emre Gölü’nde Buluştu!
Gökyüzü, Müzik ve Spor Emre Gölü’nde Buluştu!
AFYONKARAHİSAR EMNİYETİ, SPOR GÜVENLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI
AFYONKARAHİSAR EMNİYETİ, SPOR GÜVENLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI
7 BELDEYE DOĞAL GAZ MÜJDESİ
7 BELDEYE DOĞAL GAZ MÜJDESİ
Vali Aktaş, MXGP İle İlgili Bilgilendirildi
Vali Aktaş, MXGP İle İlgili Bilgilendirildi
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler