SON DAKİKA
--:--:--

Sakarya’da 30 bin hanenin elektriğini değişimle ürettiler

Bağlantı kopyalandı!
Sakarya’da 30 bin hanenin elektriğini değişimle ürettiler

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde dikkat çeken bir rapor yayınladı. 2025 yılında yürüttüğü sıfır atık projeleriyle doğada yaşanabilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde öne çıkan bir rapor ilan etti. 2025 yılında yürüttüğü sıfır atık projeleriyle doğada yaşanabilecek belirleyici bir kirliliği önleyerek 28 bin ton plastik, cam, alüminyum ekonomiye kazandırıldı.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde sıfır atık alanında şehir için belirleyici ve öne çıkan bir rapor ilan etti.

Bilinmesi Gereken Detaylar

Atık oluşumunun azaltılması, sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıklarının yaygınlaştırılması çalışan Büyükşehir, 2025 yılında Sakarya’da yürüttüğü stratejila çevre kirliliğinin önüne geçti.

12 ayda toplamda tam 410 Bin ton atık, doğayı zehirlemeden SEKAY marifetiyle bertaraf edildi. Bu atıkların arasında değerli olan atıklar plastik, cam, alüminyum bitkisel atık yağ, pil, elektronik ekonomiye kazandırıldı ve çöp gazında da 30 bin hanenin elektriği üretildi.

Sonraki Adımlar

Bunun yanı sıra Sakarya’nın pilot şehir seçildiği DBYS (Depozito Idare Sistemi) kapsamında Sakarya’da aktif edilen 48 adet DOA makinası ile 15 ilçede atık topladı.

Merak Edilen Soruların Yanıtları

DOA’LAR İÇİN SON RAKAMLAR.

Proje sayesinde atıkları doğaya karışmadan, teşvik ücretleriyle ekonomiye kazandıran DOA’lar 2025 yılında 66 ton plastik, 265 ton cam ve 3 ton alüminyum olmak üzere toplam 334 ton atığı geri dönüştürmek üzere teslim etti. Büyükşehir bunun yanı sıra atık yaklaşımsında bireysel davranışların ve sorumluluk duygusunun pekiştirilmesi için gayret eden SEKAY, Sakarya Çevre Eğitim Merkezi (SAÇEM) ile ve okullara verilen eğitimlerle binlerce öğrenciye bu bilinci aşıladı.

İklim ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda, “Çevreyi korumak, yalnızca bugünün değil, yarının da en büyük sorumluluğudur. Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan sıfır atık hareketine katkı sağlamaya ve şehrimizin bu alandaki gelişimine katkı sunmak amacıyla araştırmaya sürmektediruz. 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü vesilesiyle, tüm vatandaşlarımızı kaynakları verimli kullanmaya, atıklarını azaltmaya ve geri dönüşüm süreçlerine aktif katılım sağlamaya davet ediyoruz” belirtildi.

Konuya ilişkin yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

Benzer Haberler
İmamoğlu hakkında yeni soruşturma
İmamoğlu hakkında yeni soruşturma
Bakan Çiftçi’den sıfır atık mesajı… Atıktan 18 ton mama üretimiyle israfa karşı yeni adım
Bakan Çiftçi’den sıfır atık mesajı… Atıktan 18 ton mama üretimiyle israfa karşı yeni adım
Sakarya’da 30 bin hanenin elektriğini değişimle ürettiler
Sakarya’da 30 bin hanenin elektriğini değişimle ürettiler
Bursa Nilüfer kaçak yapılarla mücadelede hükümlı
Bursa Nilüfer kaçak yapılarla mücadelede hükümlı
Türkiye, 2026 Uluslararası Kadın Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak… İş dünyasından zirveye tam katkı
Türkiye, 2026 Uluslararası Kadın Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak… İş dünyasından zirveye tam katkı
Taciz soruşturmasında yeni ilerleme! Bakanlıktan Görele olayını titizlikle takip ediyor
Taciz soruşturmasında yeni ilerleme! Bakanlıktan Görele olayını titizlikle takip ediyor
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler