SON DAKİKA
--:--:--

Şuhut’ta patates hasadında sona gelindi: Agria patatesi lezzetiyle fark yaratıyor – Afyon Haber

Bağlantı kopyalandı!
Şuhut’ta patates hasadında sona gelindi: Agria patatesi lezzetiyle fark yaratıyor – Afyon Haber

[ad_1]

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde kışlık Agria cinsi patates hasadı tüm hızıyla sürüyor. İlçeye özgü aroması ve dayanıklılığıyla öne çıkan Şuhut patatesinde artık son günlere yaklaşılırken, çiftçiler tarlalarda gece gündüz çalışmaya devam ediyor.

Türkiye’nin önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Şuhut Ovası, verimli toprağı sayesinde yüksek verim sağlıyor. Çiftçiler, havaların soğumasıyla birlikte ürünleri depolara kaldırmak için yoğun mesai harcıyor. Toplanan patatesler, ilk ayıklama işleminin ardından soğuk hava depolarında muhafaza edilerek kış boyunca pazara sunulacak.

Şuhut’ta yetişen Agria cinsi patates, hem lezzeti hem de dayanıklılığı ile diğer bölgelerdeki patateslerden ayrılıyor. Sarımsı rengi, hafif tatlı aroması ve kızartmalarda dağılmayan yapısıyla tüketicilerin gözdesi haline gelen Şuhut patatesi, yerel pazarlarda olduğu kadar çevre illerde de yoğun talep görüyor.

“Şuhut toprağı lezzet katıyor”

Şuhutlu çiftçi İbrahim Kocaman, hasadın son günlerinde Agria cinsi patatesin özelliklerini anlattı. Kocaman, “Şuhut’un toprağı bu patatese eşsiz bir aroma kazandırıyor. Depoda serin ortamda bir yıl boyunca bozulmadan kalabilir. Kararma, morarma veya çürüme olmaz. Kızartmalarda yağ çekmez, haşlandığında kestane gibi dağılır. Topraktan kaynaklı olarak üzeri tozlu olur, bu da uzun süre dayanıklılığını artırır,” dedi.

Kocaman ayrıca piyasadaki bazı patateslerin Şuhut patatesiyle karıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bizim patatesimiz şekil ve renk olarak farklıdır. Şuhut toprağı bu ürüne hem görünüm hem de tat açısından fark kazandırır. Hasatlarımızı tamamlamak üzereyiz, havalar soğumadan ürünleri depolayacağız. Fiyatlarda da yukarı yönlü bir hareket var, emeğimizin karşılığını almayı umuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Şuhut’un toprağı bereketin adıdır

Patates hasadıyla ilgili açıklamada bulunan Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, ilçenin tarımsal üretim gücüne dikkat çekti. Özaşkın, “Şuhut, bereketli toprakları ve çalışkan insanıyla üretimin ve alın terinin simgesidir. İlçemizde yetişen patates, kalitesi ve lezzetiyle Türkiye’nin dört bir yanında bilinen bir markadır. Belediye olarak üreticilerimizin her zaman yanındayız. Hasadın bereketli geçmesi hepimiz için gurur kaynağı,” dedi.

Başkan Özaşkın ayrıca önümüzdeki yıllarda Şuhut’un tarımsal üretim kapasitesini daha da artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Toprakla bağını koruyan çiftçilerimizin emeği, Şuhut’un geleceğini şekillendiriyor. Bu topraklardan çıkan her ürün, azmin ve çalışkanlığın göstergesidir,” ifadelerine yer verdi.

[ad_2]

Afyon Haber

Benzer Haberler
MXGP’de Dikkat Çeken SİBERAY Çalışması: 105 Bin Kişiye Ulaşıldı
MXGP’de Dikkat Çeken SİBERAY Çalışması: 105 Bin Kişiye Ulaşıldı
AFYONKARAHİSAR’DA EMNİYET DENETİMLERİ SIKLAŞTI: 25 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
AFYONKARAHİSAR’DA EMNİYET DENETİMLERİ SIKLAŞTI: 25 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
BBP’li Çağlar: Üreten Çiftçiden Tüketim Vergisi Alan Dünyadaki Tek Ülkeyiz
BBP’li Çağlar: Üreten Çiftçiden Tüketim Vergisi Alan Dünyadaki Tek Ülkeyiz
Emekli Astsubay Ünal Özdoğan Ebedi Yolculuğuna Uğurlandı
Emekli Astsubay Ünal Özdoğan Ebedi Yolculuğuna Uğurlandı
Afyonkarahisar’da Aranan 35 Şahıs Yakalandı! 15’i Cezaevine Gönderildi
Afyonkarahisar’da Aranan 35 Şahıs Yakalandı! 15’i Cezaevine Gönderildi
Afyonkarahisar’da Jandarmadan Dikkat Çeken Siber Farkındalık Çalışması
Afyonkarahisar’da Jandarmadan Dikkat Çeken Siber Farkındalık Çalışması
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler
sohbet