SON DAKİKA
--:--:--

Gastronomi, sinema ve akademi Londra’da buluşuyor

Bağlantı kopyalandı!
Gastronomi, sinema ve akademi Londra’da buluşuyor

Gastronomi ve sinemanın buluşma noktası Uluslararası Gastronomi Film Festivali (UGFF), “Londra’da Yeni Dalga Anadolu Mutfağı” başlığıyla, uluslararası alandaki ilk etkinliğini 22 Nisan 2026 Çarşamba günü Birkbeck Londra Üniversitesi’nde yapıldırecek.

İSTANBUL (İGFA) Uluslararası Gastronomi Film Festivali tarafından Londra’da yapıldırilecek etkinlik, Uluslararası Gastronomi Film Festivali ile Birleşik Krallık’taki akademik partnerlerin iş birliğiyle hayata geçirilecek. Etkinlik; gastronomi, kültür ve kamusal diyalog alanlarının kesişiminde çalışan araştırmacıları, kültür üreticilerini ve profesyonelleri bir araya getirecek.

Uluslararası Gastronomi Film Festivali, Londra’da düzenleyeceği özel etkinlikte güne, Şef ve Yemek Yazarı Melek Erdal, Mangal 2 Restoranı’nın Kurucusu Ferhat Dirik, National Geographic Gezi ve Yemek Yazarı Berkok Yüksel ve Manchester Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Ertürk’ün katılımıyla gerçekleşecek “Londra’da Anadolu Mutfağının Dönüşümü” başlıklı panel ile başlanacak.

Günün devamında; Cenk Demirkıran’ın yönetmenliğini üstlendiği Yerüstü – Yeraltı, Selin Aktaş’ın yönettiği Toprağına Renk Katanlar ve Barış Duran’ın yönetmenliğini yapıldırdiği Göçle Gelen Zenginlik: Kars Gravyeri filmlerinin gösterimleri yapıldırilecek.

Gösterimlerin ardından, “Diyaspora Mutfakları ve Londra Mutfak Kültürü” başlıklı panel düzenlenecek. Panele; İngiltere’deki etnik mutfakların tarihi ve sosyolojisi üzerine uzmanlığıyla tanınan Prof. Panikos Panayi, Orta Doğu mutfakları üzerine çalışmalarıyla dünyanın önde gelen yemek yazarlarından Claudia Roden, Londra’daki Anadolu mutfağının dönüşümü üzerine uzman akademisyen Dr. Neşe Ceren Tosun ve Birkbeck, Londra Üniversitesi’nden Uluslararası Siyaset ve Sosyoloji Uzmanı Prof. Alejandro Colás katılım sağlayacak.

Benzer Haberler
Manisa büyükşehir’den temizlik seferberliği
Manisa büyükşehir’den temizlik seferberliği
Gastronomi, sinema ve akademi Londra’da buluşuyor
Gastronomi, sinema ve akademi Londra’da buluşuyor
KONYA büyükşehir’den çınarlara vefa
KONYA büyükşehir’den çınarlara vefa
Gölcük’te Kütüphaneler Haftası’nda öğrencilere tiyatro keyfi
Gölcük’te Kütüphaneler Haftası’nda öğrencilere tiyatro keyfi
KOCAELİ gölcük’te sanat çiçek açtı
KOCAELİ gölcük’te sanat çiçek açtı
GTÜ’de GES kurulumu başladı
GTÜ’de GES kurulumu başladı
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler