SON DAKİKA
--:--:--

ATP Yazılım’dan kar payı dağıtım hükümı

Bağlantı kopyalandı!
ATP Yazılım’dan kar payı dağıtım hükümı

Merakla takip edilen bu gelişmede, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şöyle denildi:.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan duyuruda, şöyle belirtildi:

Dikkat Çeken Gelişmeler

”Kuruluşimizin 01.01.2025 – 31.12.2025 hesap dönemine ilişkin, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) II – 14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Değerlendirmelamaya İlişkin Esaslar Tebliği’ne uygun Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) esas alınarak hazırlanan ve bağımsız denetimden geçen konsolide finansal tablolarına göre bağışlar eklenmiş net dağıtılabilir dönem karının 2.053.889.126 TL, Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümleri uyarınca hazırlanan yasal finansal tablolarına göre ise 505.562.960 TL gerçekleştiğunu tespit etmiştir. .

Konunun Önemi ve Etkileri

2025 yılı karının dağıtımı konusunda, SPK’nın kar dağıtımına ilişkin düzenlemelerine, ana antlaşmamizin 22. maddesine ve kar dağıtım yaklaşımmızda belirtilen esaslara uygun olarak, aşağıda belirlenen şekilde kar dağıtımı yapılması uygun bulunarak kar dağıtım önerisinin 2025 olağan genel kurul zirvesında pay sahiplerimizin onayına sunulmasına karar verilmiştir.

Bu çerçevede, 2025 yılı safi karından Türk Ticaret Kanununun 519. maddesi uyarınca ayrılması gereken yüzde 5 oranındaki genel kanuni yedek akçenin yasal kayıtlarındaki halihazırdaki genel kanuni yedek akçe tutarı, sermayenin yüzde 20’lik sınırı aştığı için 2025 yılı için genel kanuni yedek akçe ve Türk Ticaret Kanununun 519. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 1. tertip yasal yedek akçe ayrılmamasına, kar dağımına hüküm verilen kısımdan, sermayenin yüzde 5’i oranında kar payı düşüldükten sonra bulunan tutarın yüzde 10’u TTK’nın 519. maddesi 2. fıkrası uyarınca genel kanuni yedek akçe (2. tertip yedek akçe) ayrılmasına, 01.01.2025 – 31.12.2025 hesap dönemine ilişkin kuruluşimizin çıkarılmış sermayesinin yüzde 100’üne ve net dağıtılabilir dönem karının yüzde 4,57’sine tekabül eden 93.750.000 TL nakit brüt kar payı dağıtılması, 1 TL nominal değerli bir paya nakit olarak brüt yüzde 100, tam mükellef gerçek kişi ortaklarımız ile dar mükellef gerçek ve tüzel kişi ortaklarımıza vergi kanunlarında yer alan stopaj oranları düşüldükten sonra bulunan net oranda temettü ödenmesi, kar payı dağıtımının 10.06.2026 tarihinde yapılması, VUK hükümleri uyarınca hazırlanan yasal kayıtlarda kar dağıtımı sonrası kalan 402.906.710 TL olağanüstü yedekler hesabı kullanılarak muhasebe kayıtlarının yapılması hususlarını içeren kar dağıtım önerisinin 2025 olağan genel kurulda pay sahiplerimizin onayına sunulmasına karar verilmiştir.”.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Benzer Haberler
Gübretaş’tan 2025 yılında 5.275.520.771 TL konsolide net dönem karı
Gübretaş’tan 2025 yılında 5.275.520.771 TL konsolide net dönem karı
THY, kar dağıtmayacak
THY, kar dağıtmayacak
THY’de idare kurulu üyesi atamaları
THY’de idare kurulu üyesi atamaları
THY’de üst yönetim değişim
THY’de üst yönetim değişim
VakıfBank’ta görev dağılımı
VakıfBank’ta görev dağılımı
Akfen Gayrimenkul, kar payı dağıtımı yapacak
Akfen Gayrimenkul, kar payı dağıtımı yapacak
Afyon’un Güvenilir Haber Adresi
Afyon Haber – Son Dakika Afyon Haberleri

Afyon Haber Sitesi, Afyon Haber, Afyon son dakika ve Afyon Haberleri odaklı güncel içerikleri tarafsız, güvenilir ve hızlı bir şekilde okurlarına sunar. Afyonkarahisar’daki yerel gelişmeleri anbean takip ederek doğru bilgiyi okuyucusuyla buluşturur.

© 2015 Afyon Haber Sitesi. Tüm hakları saklıdır. Afyonkarahisar’dan güncel ve tarafsız haberler