Afyon Saadet Partisi Basın Açıklaması yaptı !! – SİYASET
DÜĞÜN VE EĞLENCELERDE HAVAİ FİŞEK KULLANMAYALIM
Sakarya’da havai fişek fabrikasında bir patlama olmuştu. Altı vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Fabrikadan arta kalanları taşırken bir patlama daha meydana geldi. Üç askerimiz şehit oldu. 8 vatandaşımız yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. taşıma işinde neden asker kullanıldığını ve neden yerinde imha edilmeyip taşındığını da sormadan geçemiyorum. Bilindiği gibi şehitlerden birisi şehrimizden idi. Ateş yakınımıza düştükçe daha fazla hissediliyor. Bir taraftan düğün sezonu olduğu için düğünlerde yapılıyor. Düğünlerde havai fişekler atıldıkça insanın aklına hayatını kaybedenler geliyor. Havai fişek atıldığında çıkan sesten rahatsız olan pek çok insan var. Hasta olanlar var, yaşlılar var, mesaiden gelip uyuması gerekenler var, bebekler var…vs. ayrıca yanlış kullanıp etrafa zarar verenler de az değil. Buradan tüm halkımıza bir çağrıda bulunuyorum. Gelin havai fişek kullanmaktan vazgeçelim. Ne canlar yansın, ne de kimse rahatsız olsun
AYASOFYA SADECE CAMİ OLARAK KULLANILMALI
Uzun bir aradan sonra bugün çok şükür güzel bir haber almış bulunuyoruz. Bir kararname ile ibadete kapatılan Fatih Sultan Mehmet hanın kendi parasıyla satın alarak vakfettiği, vakfederken cami olarak kullanılması gerektiği, cami olarak kullanılmadığında sorumlulara lanet ettiği Ayasofya Camiinin ibadete açılmasına karar verilmiştir. Kararda imzası olan herkese teşekkür ederim. Ayasofya’yı her zaman gündemde tutan Milli görüşçüleri de ayrıca tebrik ediyorum. Yapılan baskılara boyun eğmeyelim ve Ayasofya’yı sadece ama sadece cami olarak kullanalım.
AYASOFYA SEVİNDİRDİ AMA EKONOMİ ÜZÜYOR
TÜİK’e göre Haziran ayında enflasyon yüzde 1,13 artarken, yıllık bazda yüzde 12,62 oldu. Bu resmi rakam. Bir de gerçek enflasyon yani vatandaşın enflasyonu var ki bundan çok daha can yakıcı. Rakamlarla oynayabilirsiniz. Gazetelerde ve televizyonlarda, her gün ümit pompalayabilirsiniz. Ama sıkıntıyı yaşayan halkın derdine derman olmadığınız sürece bunların hiç birinin etkisi kalmaz. İşi olmayan insan iş istiyor, laf değil. Çalışan insan geçimini sağlayacak bir ücret istiyor. Uzun bir eğitimden sonra üniversiteden mezun olan gençler, kendi hayatını idare edecek bir iş istiyor. 4 buçuk milyon işsiz. Türkiye belli bir zaman zarfında dünyadaki 10 büyük ekonomiden birincisi olacaktı. Şimdi biz, Afrikalı ülkelerle bile ekonomi yarışını kaybetme noktasına geldik.
ÇOKLU BARO TASARISINI CUMHURBAŞKANI İADE ETMELİ
Çoklu baro düzenlemesinin sakıncalı olduğunu daha önce ifade ettik. Ancak iktidar baroların tamamının karşı çıkmasına karşılık bu işi sürdürmeye devam ediyor. Tasarı meclisten geçti bir tek cumhurbaşkanı kaldı. Ümit ediyor ve bir çağrı yapıyoruz; sayın Cumhurbaşkanı bu tasarıyı imzalamaz ve tekrar görüşülmesi için meclise iade eder.
NEDEN YENİDEN İHALE YAPILIYOR?
Basından takip ettiğmiz kadarı ile yeni müze inşaatı için yeniden ihaleye çıkılacakmış. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ancak şunları da sormadan geçemeyeceğim; daha önce yapılan ihale de tamamı bitirilecek şekilde bir proje değil miydi? Eğer öyleyse neden bitirilmeden teslim alındı? Yüklenici işi bitirmeden mi teslim etti? Yükleniciye eksik iş yapmaktan dolayı ceza kesildi mi? “daha önce yıpranmalar dolayısıyle bir bütün olarak ele alındı” deniyor bu yıpranmaların sebebi nedir, sorumluları kimlerdir? Bu konuda bir soruşturma yapılıyor mu? Milletin parasının heba edilmesine göz yumanlar kim olursa olsun hesap vermelidir.
SADECE CEZA YETERLİ DEĞİL, ÖDÜL DE VERMEK GEREKİR.
Geçtiğimiz hafta emniyet müdürümüz Ali Temiz bey “ vatandaşın karşısına her alanda ceza ile çıkmak istemiyoruz” şeklinde bir açıklama yapmış. Ceza yazmaktan mutlu olmadıklarını ifade etmiş. Güzel bir yaklaşım, tebrik ediyorum. Bazen ödül ile yaklaşmak gerektiğini de düşünüyorum. Yılın en iyi minübüs şöförü, servis şöförü, yılın en iyi sürücüsü gibi toplumu iyiye sevk edecek uygulamalar yapılmasını tavsiye ediyorum. Unutulmamalıdır ki marifet iltifata tabidir.
ASANSÖRLÜ ÜST GEÇİT NEDEN BU KADAR YAVAŞ YAPILIYOR.
Yine geçtiğimiz hafta belediye başkanımızın da bazı açıklamaları vardı. Bir takım şeyler yapmaya çalışıyorlar. Allah yapacakları faydalı hizmetlerde yardımcıları olsun. Ancak şehrimizin birinci problemi trafiktir. Bunu kendisi de bilmektedir. Ancak 15 ay geçmesine rağmen trafik sorununun çözümü için ciddi bir çalışma yapılmamıştır. Eski stadyumun olduğu yere bir asansörlü üst geçit yapma kararı aldılar. Takdir ediyorum. Ancak neredeyse bir aydır hiçbir çalışma yok. Müteahhitler 2-3 ayda 10 katlı apartmanın kaba inşaatını bitiriyor. Belediye bir asansörü yaptıramıyor. Böyle söyleyince muhalefet oluyoruz. Takdir halkımızındır.
TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEDEN YAPILAN EMEKLER YETERİNCE KARŞILIĞINI BULAMAZ.
Şunu aklımızdan çıkarmamalıdır; siz istediğiniz kadar coğrafi işaret alın, istediğiniz kadar gastronomi şehri olun, motokros şampiyonası düzenleyin trafiği çözemediğiniz zaman bunların hiçbir anlamı yok. İl dışından gelecek insanlar bu reklamlara bakarak şehrimize gelecek ancak bu trafiği görünce bir daha gelmemeyi düşünecektir. Eşine dostuna ‘sakın gitmeyin, berbat bir trafik var’ diyecektir. Onun için biz her şeyden önce trafik sorununu çözmemiz gerekir. Nasıl çözüleceği konusunda daha önce düşüncelerimizi bildirmiştik. İsterlerse tekrar açıklayabiliriz.
AÇ KARINA ÇAY MİDE BULANDIRIR.
Ayrıca sayın başkanın açıklamalarında çok defa millet bahçeleri açılışından söz ediyor. İnsanın karnı açken, cebinde parası yokken millet bahçesini ne yapsın? Önce insanımıza istihdam sağlayan projeler yapın, yaşamı kolaylaştırın sonra millet bahçeleri yapın. Aç karına çay mide bulantısı yapar. Çayın bedava olması da bunu değiştirmez.
PAZAR YERİ ESNAFIN OLMALI İDİ
İstihdam demişken katlı Pazar yerine açılan tekstil atölyesi istihdam oluşturacak diye olumlu karşılandı. Ancak esnafı mağdur edecek durumlar olmamalı. Pazar esnafının dışarıda kalması sanki dağdan gelip bağdakini kovmuş gibi bir algı oluşturuyor. Bina üzerindeki “Katlı Pazar Yeri” yazısının sökülüp, “falan tekstil” yazılması bu algıyı daha da artırıyor. Ayrıca belediye neden pazaryerini verdi? Organize sanayi bölgesinde hiç yer yok mu? Bilindiği gibi orası kamuya açık olacak şekilde hibe edilmiş bir arazi idi. Bir kişiye tahsis edilmesi kanuna aykırı değil mi?
PAZARYERLERİNDE DÜĞÜN İÇİN PARA ALINMAMALI.
Pazaryeri demişken belediye bazı semt pazarlarında düğün yapılmasına karşılık 600 tl alınmasına karar vermiş. Belediyenin düğünde ne gibi hizmeti olacak? Bu para ne için? Elektirik mi verecek, temizlik mi yapacak? İzin alırken gerekli şartlar imzalanır, yerine getirmediği takdirde cezasını alırsınız. Boş duran yer için ne parası?
MEZARLIK YOLUNU NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?
Son olarak belediye tarafından Bayraktepe mezarlığında satışlar yapılıyor. Fiyat daha uygun olabilirdi. Belediye sonuçta, kar amacı gütmemeli. Yapılan masraflar için cüzi bir miktar alınabilir ancak 4,5- 5 bin tl yüksek. Bir de mezarlığa giden yolda hiçbir bakım yok. Daha önce de dile getirmiştik. Atakköy’de bir köprü yapımına başlandı 2 yıl önce. Ayakları yapıldı ardından bir yıl hiçbir şey yapılmadı. Bir yıl sonra üst plakası atıldı. Yaklaşık 6 aydır gene bir faaliyet yok. Neden bekletiliyor? Yol kenarlarındaki topraklar, yola sarkan ağaçlar trafiği ciddi şekilde sıkıntıya düşürüyor. Mezarlığa giderken havadan gidiyorsunuz? Bu yoldan geçerken hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Gerçekten hayret ediyor insan.
Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan