AfyonEkonomiManşet

Afyonkarahisar'da İstihdam Artışı Bekleniyor

İŞKUR Afyonkarahisar ilde 735 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve Konaklama ve yiyecek hizmeti sektörleri yer almaktadır. 


 


Afyonkarahisar genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin 13,3’ünde 773 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. Afyonkarahisar genelinde açık iş oranı 2,5 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör 10,4 ile İdari ve destek hizmet faaliyetleri sektörü olmuştur. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı, Beden İşçisi (Genel), Satış Danısmanı / Uzmanı’dır  Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri İletişim ve İfade Yeteneği, Bilgisayar Kullanımı ile Analitik Düşünebilme’dir. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR aracılığı ile aramaktadır. 


 


Afyonkarahisar ilinde araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin 21,5’ünde 325 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş), Beden İşçisi (İnşaat), Mermer İşçisi, Emaye İşçisi, Izgara Ustası, Şoför-Yük Taşıma, Lokum Ustası, Büro Memuru (Genel), Büro memuru, Servis Komisi ve Aşçı meslekleridir.


 


Afyonkarahisar genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde bin 894 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2020 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının 6,2 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat,  İdari ve destek hizmet faaliyetleri, Toptan ve perakende ticaret’tir. Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı, Tuğla İmal İşçisi ve Mermer İşçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Beden İşçisi (İnşaat)Lastik Ayakkabı İmal İşçisi ve Makine Bakım Yardımcı Elemanı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir